Månkalendern som ett hemligt vapen i hushållet!

Månkalendern som ett hemligt vapen i hushållet!

Månen har alltid spelat en speciell roll i människors liv. Idag kan vi använda månens kraft för att optimera och förfina vårt städarbete. Månkalendern kan användas för att ta reda på när man ska städa, tvätta och rengöra i huset för att få bästa resultat.

Vad är månkalendern?

Månkalendern är ett verktyg som har använts av många kulturer i århundraden för att korrekt utnyttja månens influenser i vardagen. Månkalendern kan också hjälpa till med det dagliga hushållsarbetet för att hitta den bästa tiden för olika städaktiviteter. Måncykeln varar i cirka 28 dagar och är uppdelad i fyra faser: nymåne, växande måne, fullmåne och avtagande måne. Varje fas har sin egen energi och kan användas för olika ändamål. Till exempel är nymånen en fas som fokuserar på att släppa gamla vanor eller negativa energier, vilket gör det till ett bra tillfälle att lösa upp. Med dessa praktiska soppåsar kan saker som inte längre behövs kasseras snabbt. Även damm som har samlats under lång tid försvinner från alla hörn av ditt hem på nolltid med borstarna.

När är den bästa tiden för vilken aktivitet?

Bra fråga - ta en titt på vår hemsida , där hittar du tips som ändras månadsvis, när exakt är den bästa tiden för en ordentlig städåtgärd. Det är bäst att hålla sig till den avtagande månen, eftersom det är den fas där effekterna av utrensningen förstärks. En stor fördel: Du behöver förmodligen mindre tvättmedel, fönster och speglar kan rengöras nästan utan ansträngning utan att lämna ränder. Nymånen är också en bra tid att befria ditt hem från gammal ballast - använd månkalendern för att skapa ett rent och harmoniskt hem!

Fungerar det verkligen?

När det gäller att använda månkalendern går åsikterna mycket isär: å ena sidan är månkalendern mycket komplex och den kräver intensiva studier av ämnet för att kunna använda den på rätt sätt. Å andra sidan finns det inga vetenskapliga bevis för månkalenderns effektivitet. Vissa människor tycker att det är esoteriskt och tvivlar på dess effektivitet. Det är också viktigt att notera att månkalendern endast kan användas som stöd och vägledning, men garanterar inte framgång.